Neix la xarxa La Meri en suport dones andorranes

Està impulsada per Stop Violències i hi ha integrades tres entitats catalanes

Un espai de seguretat i confiança per a totes les dones amb la finalitat d’informar-les i assessorar-les sobre la interrupció voluntària de l’embaràs i els seus drets sexuals i reproductius. Aquest és l’objectiu amb què es posa en marxa la Xarxa la Meri, que s’articula des d’Andorra a través d’Stop Violències i que compta a Catalunya amb el suport de l’Associació Drets Sexuals i Reproductius, la plataforma Dret al propi cos i Marea Verda Barcelona. Tal com ha destacat la presidenta d’Stop Violències, Vanessa M. Cortés, es tracta d’acompanyar les dones i també incidir en les polítiques públiques.

Les entitats catalanes que s’han sumat a aquesta iniciativa donaran suport a les dones que ho necessitin en el seu trasllat a Catalunya per interrompre l’embaràs. Les representants de les tres associacions presents a l’acte de presentació, Sílvia Aldavert, de l’Associació Drets Sexuals i Reproductius; Montse Benito, de Dret al propi cos, i Gabriela Ripari de Marea Verda, han parlat de solidaritat entre les dones i de la necessitat de crear una xarxa per lluitar en la defensa dels drets.

Cortés ha conclòs que aquesta acció és “una qüestió de dignitat”, un aspecte que creu que cal recuperar per a les dones. En aquest sentit, ha lamentat que el copríncep episcopal es “col·loqui com a víctima” en el marc del debat sobre l’avortament i ha considerat que “no ho és” sinó que el que les dones reivindiquen és que no hi hagi “cap religió” que les censuri. “És ell qui ho està convertint en una guerra”, ha dit Cortés.

Les dones que necessitin ajuda es podran dirigir al telèfon 64 64 64 i les seves consultes seran totalment anònimes. Per tal d’atendre aquestes trucades des de l’entitat ja s’ha iniciat una formació específica.

  • Etiquetes

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada