INDUCCIÓ FORÇADA A SANT BOI

Font: http://www.donallum.org/blog/induccio-forcada-a-sant-boi/

Aquest cap de setmana, una dona embarassada va rebutjar ser induïda a l’Hospital de Sant Boi (Parc Sanitari Sant Joan de Deu).

Aquest hospital va denunciar-la i al·legant motius d’urgència i perill inminent per a la vida del nadó va aconseguir una ordre judicial per induir-la.

Malgrat la suposada urgència, en el moment d’ingressar aquesta dona, la van fer esperar durant hores abans de començar el procés.

Des de Dona Llum assistim consternades i indignades a com els drets fonamentals humans de les dones es veuen vulnerats de la pitjor manera possible.

L’Hospital de Sant Boi ha incomplert la legalitat sanitària, que clarament estableix el dret de la dona a rebutjar intervencions i tractaments.

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha establert en diferents sentències, que el dret fonamental a la integritat física i moral tampoc té excepcions en cas de risc per a la vida.

Per tant, el jutge que va concedir aquesta ordre judicial ho va fer també saltant-se la legalitat.

Des de Dona Llum anunciem que durem a terme totes les accions que siguin necessàries per a que es compleixi la legalitat vigent i es respectin els drets més fonamentals de mares i nadons.

Imatge del Parc Sanitari Sant Joan de Deu a Sant Boi. Font: Sant Boi Notícies.
Imatge del Parc Sanitari Sant Joan de Deu a Sant Boi. Font: Sant Boi Notícies.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada